Projecten

Verkeer

Oktober 2020

Vorig schooljaar behaalde onze school het 2de deellabel van verkeer. Dit werd bekomen door het geven van verschillende verkeerslessen zowel in de beschermde omgeving (op school) als op straat. Maar ook de verkeersweken werden steeds in een bepaald thema gestoken waarbij de aandacht werd gevestigd op de voetganger, het dragen van de gordel in de auto/schoolbus, busevacuatie, fietsvaardigheden, … En ook de fluodag mocht natuurlijk niet ontbreken.

Voor al deze acties kregen we een 10op10 subsidie van de provincie Antwerpen. Via hun financiƫle steun werden er voor de school fluohesjes aangekocht. Zo zijn we met onze klas veel zichtbaarder in het verkeer als we op uitstap gaan.

Daar niet alle leerlingen met de fiets naar school kunnen komen, hebben we enkele jaren geleden enkele fietsen aangekocht met de subsidies van het 1ste deellabel. Om deze te kunnen blijven gebruiken om te oefenen op school en in het verkeer rond

fietsvaardigheden, hebben we besloten om ook materialen aan te kopen om de

fietsen te kunnen onderhouden. Zo werden fietspompen, gereedschapskoffers voor

de fiets, montagestandaarden, reinigingssets e.d.m. aangekocht met deze

financiƫle steun. We leren de kinderen op deze manier hoe ze hun fiets kunnen onderhouden.

Helm op – fluo top

We werken met 10 op 10 samen aan een veilige schoolomgeving. Zo dragen we tussen de herfstvakantie en de paasvakantie allemaal een fluovest als we naar school komen.

Verplaatsingen doen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets. Als we fietsen, dan dragen we allemaal een helm.

Muzische weken

Elk jaar werken we drie keer drie dagen klasdoorbrekend aan een groot schoolthema. De resultaten van ons muzische onderzoek presenteren we op ons jaarlijks zomerfeest.

Dit schooljaar werken we rond Mexico.